SPORTSKO REKREATIVNI RAFTING CENTAR TARA-RAFT

VAŠA KUĆA RAFTINGA

20 GOD ISKUSTVA

Višedecenijsko iskustvo u turizmu i ugostiteljstvu

R

IRF CERTIFIKOVANI

Profesionalni vodiči sa IRF licencama

4 ZVJEZDICE

Međunarodni usvojeni Znak kvaliteta
=

RAFTING CENTAR

Prvi zvanično registrovani Rafting Centar u BiH

MOTIVISANI NAČINOM ŽIVOTA, NE PROFITOM.

SPORTSKO-REKREATIVNI RAFTING CENTAR “TARA-RAFT” je prvi zvanično registrovani rafting klub na komercijalnoj osnovi u Bosni i Hercegovini. “TARA-RAFT” je osnovan I registrovan 2001 godine. Prvo Rješenje o radu pogledajte ovde. Kroz sve godine profesionalnog rada konstantno povećavamo kvalitet usluge, širimo kapacitete I postavljamo nove standarde poslovanja.

Miroslav Davidović, Idejni tvorac i jedan od prvih osnivača ovog posla, vođen idejom da spoji ugodno sa korisnim, napravio je mjesto na kojem bi se okupljali zaljubljenici u prirodu I život kraj rijeke. Broj tih zaljubljenika I znatiželjnika u potrazi za novom avanturom se godinama povećavao, a sa time su rasli I standardi, kapaciteti, I kvaliteti naših usluga. Od skromnih početaka sa svega par čamaca, trenutno raspolažemo sa 10 profesionalnih čamaca za rafting na divljim vodama I kompletnom opremom za 100 osoba. Rafting je postao svojevrstan brend ovog kraja, a mi jedni od njegovih najboljih predstavnika.

Trenutno je “TARA-RAFT” jedan od najrazvijeniji rafting centar u regionu koji zapošljava isključivo licencirane IRF (International Rafting Federation) vodiče gdje organizaciju i tok raftinga vrše i nadziru licencirani Trip leader-i, i tokom cijele godine se organizuju škole raftinga i vrše obuke za vodiče početnike.

Danas SRRC “TARA-RAFT” predstavlja značajan turistički faktor u regionu, koji u svojoj ponudi objedinjuje sve ono što se može naći i vidjeti u ovom dijelu Stare Hercegovine. Uz rafting, kao našu osnovnu I polaznu djelatnost, trudimo se da razvijemo kajaking, kanjoning, motorbajking i  planinski turizam na Zelengori, planini bogatoj raznovrsnom florom, faunom I vodom, koja se nalazi u sklopu Nacionalnog parka “Sutjeska”.

Već par godina unazad naša filozofija poslovanja je takva da umjesto kvantiteta, biramo kvalitet rada. Biramo da radimo sa manjim brojem ljudi kojima ćemo uspješno dočarati atmosferu prirode oko nas. Biramo da stvaramo nezaboravna sjećanja sa onima koji istinski vole čistotu i slobodu koja se može naći samo u ovakvom okruženju.

Za nas i naš tim ovo nije posao, ovo je način života.

 

ZNAK KVALITETA: 4 ZVIJEZDICE

Na konkursu za dodijelu “Znaka kvaliteta” održanom tokom 2012 i 2013 godine, u okviru projekta “Razvoj održivog turizma i zaštita životne sredine na sjeveru Crne Gore i jugu Bosne i Hercegovine” koji je finansiran kroz IPA program Evropske Unije a implementiran od strane COSV (Coordinamento delle organizzazioni per il servizio volontario), SRRC “TARA-RAFT” je osvojio ubjedljivo prvo mjesto i postao jedini rafting centar u BiH kategorisan sa 4 zvijezdice (od mogućih 5).

Tokom godina, kroz mnoge lokalne I međunarodne projekte vršene su evaluacije turističkih subjekata na teritoriji BiH, I SRRC “TARA-RAFT” je redovno dobijao vrijedne nagrade I priznanja za svoj rad. UNDP nam je dao titulu “Najbolji kamp” za 2007 I 2008 godinu, a Miroslav Davidović je proglašavan najboljim turističkim radnikom.

SRRC “TARA-RAFT” u svom vlasništvu ima dvije baze:

ZAPOŠLJAVAMO

Sportsko rekreatvini rafting centar „Tara-Raft“ na sezonskom nivou zapošljava rafting, kajak, kanu i planinarske vodiče iz cijelog svijeta! Mjesta ima i za profesionalne radnike drugih struka! Ukoliko misliš da pripadaš našem timu, javi nam se!

Rafting je naša profesija, i mi je shvatamo ozbiljno. Ozbiljno smo posvećeni bezbjednosti na rijeci, dobroj hrani, dobro provedenom vremenu, a posebno smo posvećeni pravljenju dobre zabave!

ZATO SE OPUSTITE, PREPUSTITE NAM BRIGE I UŽIVAJTE U VAŠOJ AVANTURI SA NAMA!

SPORTS AND RECREATIONAL
RAFTING CENTER "TARA-RAFT"

Bastasi bb, 73300 Foča
Republika Srpska
Bosna i Hercegovina

Established in 2001
Owner: Davidović Miroslav
JIB: 4503766990009