RAFTING CENTAR

TARA-RAFT

IRF CERTIFIKOVANI

Profesionalni vodiči sa IRF licencama

Međunarodna rafting federacija (IRF) nas je svrstala među deset rafting centara u Evropi koji se u potpunosti pridržavaju svjetskih standarda u raftingu i zapošljavaju isključivo licencirane IRF vodiče.

20 GODINA STVARAMO USPOMENE

MOTIVISANI NAČINOM ŽIVOTA

Godinama unazad naša filozofija poslovanja je takva da umjesto kvantiteta, biramo kvalitet rada. Biramo da radimo sa manjim brojem ljudi kojima ćemo uspješno dočarati atmosferu prirode oko nas. Biramo da stvaramo nezaboravna sjećanja sa onima koji istinski vole čistotu i slobodu koja se može naći samo u ovakvom okruženju.

SPORTSKO-REKREATIVNI RAFTING CENTAR “TARA-RAFT” je prvi zvanično registrovani rafting klub na komercijalnoj osnovi u Bosni i Hercegovini. 
“TARA-RAFT” je osnovan I registrovan 2001 godine. Prvo Rješenje o radu pogledajte ovde.

Kroz sve godine profesionalnog rada konstantno povećavamo kvalitet usluge, širimo kapacitete I postavljamo nove standarde poslovanja.

Miroslav Davidović, Idejni tvorac i jedan od prvih osnivača ovog posla, vođen idejom da spoji ugodno sa korisnim, napravio je mjesto na kojem bi se okupljali zaljubljenici u prirodu I život kraj rijeke. Broj tih zaljubljenika I znatiželjnika u potrazi za novom avanturom se godinama povećavao, a sa time su rasli I standardi, kapaciteti, I kvaliteti naših usluga. Rafting je postao svojevrstan brend ovog kraja, a mi jedni od njegovih najboljih predstavnika.

Trenutno je “TARA-RAFT” najrazvijeniji rafting centar u regionu koji zapošljava isključivo licencirane IRF (International Rafting Federation) vodiče gdje organizaciju i tok raftinga vrše i nadziru licencirani Trip leader-i, i tokom cijele godine se organizuju škole raftinga i vrše obuke za vodiče početnike. U našoj rafting kući se nalazi i jedini Instruktor raftinga u BiH, licenciran od strane IRF. Pored toga, jedina smo kompanija na Tari koja zapošljava safety kajakaše koji obezbjeđuju svaki rafting spust.

Danas SRRC “TARA-RAFT” predstavlja značajan turistički faktor u regionu. Uz rafting, kao našu osnovnu I polaznu djelatnost, trudimo se da razvijemo kajaking, kanuing, kanjoning, motorbajking i  planinski turizam na Zelengori, planini bogatoj raznovrsnom florom, faunom I vodom, koja se nalazi u sklopu Nacionalnog parka “Sutjeska”.

RAFTING KAKAV DO SADA NISTE IMALI

Započni prepisku
1
Tu smo! Pitaj šta god te zanima ;)
Rafting Centar Tara-Raft
Heeej, pozdrav!
Kako možemo pomoći?