Off-road trke su oblik motosporta koji se sastoji od specijalno modifikovanih vozila (uključujući automobile, kamione, motocikle i bagije) koji se utrkuju u off-road okruženjima (npr. snijeg, makadam, blato itd.). 

Na prostoru Balkana, off-road trke kao sport su u trenutno na samom vrhuncu popularnosti. 

Po svojoj ekstremnoj prirodi, terenski reliji izdržljivosti su jedinstvena avantura koja zaista može pokazati pouzdanost i izdržljivost vozila. Off-road reliji su način da se podignu sportski duh i vještina, dok se istovremeno stvara bogata motosportska priča ispunjena avanturom. 

Na teritoriji Bosne i Hercegovine djeluje OFF ROAD SAVEZ BiH koji svake kalendarske godine okuplja takmičare na 6-7 trka u 4 kategorije Soft I, Soft II, Hard i Turist. 

U sezoni 2022 već su vožene tri trke, a preostale 3 tek dolaze:  

  • 30/31.Jul – Šipovo off road rally 
  • 20/21.Avgust – Zelengora trophy 
  • 29/30.Oktobar – Kladanj off road rally 

Takmičari su tek na polovini puta, tako da se konačni rasplet očekuje tek na poslednja dva relija. 

Naši prijatelji iz Foča Off Road tima I ove godine organizuju trku za trofej Zelengore, ili zvanično “Zelengora trophy” 

“Zelengora trophy” kao jedna od popularnijih manifestacija na našim prostorima se ove godine vozi sedmi put u nizu, a domaćini najavljuju nesvakidasnji spektakl na stazi i poligonima. Atraktivne vožnje po proplancima, specijalni ispit spretnosti, prelazak preko prirodnih prepreka, koje mogu da savladaju samo najvještiji i najiskusniji vozači, neki su od razloga zbog kojih trka terenaca iz godine u godinu okuplja sve više ljubitelja vratolomija po nepristupačnim terenima. 

Ni ove godine neće izostati nadaleko poznato gostoprimstvo u našoj planinskoj kolibi, u čijoj blizini ćemo nakratko dozu adrenalina sa rijeke prenijeti na kopno visoko oko 1.400 metara iznad mora. Naime, u plizini naše planinske kolibe organizatori trke formiraju poligon za ispit spretnosti vozača i zaista očekujemo pravi spektakl. 

Neka treći avgustovski vikend na Zelengori bude i vaš izbor. Kontaktirajte nas i pridružite nam se u još jednom putovanju ispunjenom adrenalinom.