Sezona 2020 je pred nama i po onome što već znamo garantujemo da će biti veoma veoma uzbudljiva! Jubilej – ove godine se navršava tačno 20 godina od kako radimo, zvanično smo najstariji rafting klub u zemlji!

 

  • Svjetsko prvenstvo u raftingu / WRC2021
  • Konferencija o bezbjednosti na balkanskim rijekama /BWWSS2020
  • Nove adrenalinske avanture u ponudi

Tradicionalno, godinu smo započeli novogodišnjim spustom niz Taru, kao i u proteklih 5-6 godina. Nažalost, ove zime je bio veoma malo snježnih padavina pa je zaleđeni ambijent okoline u kanjonu izostao, ali rijeka nas nije iznevjerila! Sasvim dobri talasi za početak januara i kristalno čista rijeka su nas kao i svake godine ostavili bez daha i zasigurno da smo uživali u novogodišnjoj avanturi. Odlazak na zimski rafting je svakako jedna od onih „must to do“  stvari za svakog prekaljenog raftera koji je već iskusio sve vodostaje na Tari. Uz malo prethodne pripreme, dobru organizaciju i dobru opremu, svako se može pridružiti. Kao jedan od planova za sezonu 2021 će biti i organizacije nekoliko promotivnih zimskih tura, stay tuned!

Dobar vodostaj nas je poslužio i u februaru, a mi smo to iskoristili i već krenuli sa treninzima i pripremama za predstojeću ljetnju sezonu. Za naše vodiče ovaj posao nije samo usputna ljetnja stvar, prije svega mi svi smo zaljubljeni u rijeku i ovaj sport tako da smo pripreme i treninge uvrstili u redovne aktivnosti tokom cijele godine. Imali smo priliku i da testiramo završeni model katarafta, plovila kojeg ćemo aktivno koristiti tokom ljeta 2020 kao sigurnosni čamac, prateći svjetske tokove i principe u organizovanju rafting putovanja. Kao mnogo puta do sada, i sa ovim pristupom smo pioniri na rijeci, ponosni smo da kažemo da polako ali sigurno uvodimo nove moderne standarde na Tari.

Za sezonu 2020 smo spremili mnogo novih stvari, na prvom mjestu ponudu naše rafting kuće smo proširili i sa novim aktivnostima te smo u redovne programe ubacili i zipline avanture, avanture a četverotočkašima, a od ovog ljeta ćete kod nas moći iznajmiti i bicikla za mountain biking vožnje. Takođe, dodali smo novi segment organizaciji safari izleta u NP Sutjeska, tako da pored relaksirajućih tura udobnim kombi vozilima od ove sezone imate priliku uživati u čistom adrenalinu istinskog off road safari doživljaja, vozeći se specijalizovanim vozilima po atraktivnim i do sada nepristupačnim terenima NP Sutjeska.

Od ove godine u stalni radni pogon stavljamo i našu Planinsku kolibu na Zelengori, kao bazu za sve planinske aktivnosti. Koliba se nalazi u srcu Zelengore okružena brojnim jezerima i planinskim vrhovima i idealna je destinacija za prekrasan planinski odmor. Kapacitet kolibe je 14 ležajeva komforno raspoređenih u sobama, a po potrebi se može i proširiti. Objekat će biti otvoren svakog dana tokom ljetnje sezone, a posjetioci će imati priliku uživati u planinskim šetanjama, jahanju konja, vožnji motora, vožnji četverotočkaša, itd..

Velika novost za cijeli ovaj kraj i rafting industriju generalno je vijest da nam je povjerena organizacije svjetskog prvenstva u raftingu u junu 2021 godine! Pored Tare, svjetsko prvenstvo će se održati na i  Vrbasu gdje će biti vožene discipline slalom, sprint i head to head, a na Tari ćemo organizovati disciplinu spust. Ovo će biti drugi put da smo nosioci ove manifestacije, a ovaj put naša rafting kuća će biti direktni organizator na Tari.

Takođe, tokom maja i juna 2020 organizujemo veliku konferenciju o bezbjednosti na balkanskim rijekama koja će se održati u Banja Luci i Foči, a gdje ćemo za temu generalno stanje rafting industrije na Balkanu, govorićemo o standardima u raftingu i načinu kako da ih unaprijedimo, a ta konferencija će nam poslužiti kao zvanična najava WRC2021. Kao goste imaćemo relevantne govornike i predavače iz cijelog svijeta.

Budite sa nama i pratite sve što se dešava, spremaju se velika iznenađenja!