Pod sloganom “Koga voliš – tog’ i čuvaš!” okupili smo se i ove godine kako bi smo  očistili našu rijeku od posledica nemarnog ponašanja pojedinaca. Posao naravno nije gotov, potrebno je mnogo ovakvih akcija kako bi se rijeka u potpunosti očistila, ali svaki doprinos znači, a naš se svakako primjeti kroz sve organizovane akcije do sada.

Ove godine bili smo pojačani timom volontera iz Turističke organizacije Foče (sa kojom imamo sjajnu saradnju) koji su se nesebično odazvali pozivu na akciju i zajedno sa našim timom uradili sjajan posao. Ovim putem želimo da im se zahvalimo na trudu, radu i promociji događaja. Video koji se nalazi u nastavku su napravili upravo oni, pogledajte ga i vidjećete kako je sve izgledalo.

Iz Tare smo ovaj put izvukli manji broj guma nego prethodnih godina (što pokazuje da naše akcije daju efekte), ali su zato ovaj put plastični i aluminijumski otpad prednjačili, te smo uspjeli sakupiti ogromne količine flaša, limenki, krpa, itd… 

Pored toga, uspjeli smo izvući i jednu željeznu šinu koja je predstavljala i potencijalnu opasnost za čamce i učesnike raftinga.

Najveću zahvalnost dugujemo upravo našem timu, šoferima koji su nam obezbjedili prevoz i naravno vodičima i pripravnicima koji već godinama unazad obavaljaju ovaj posao bez ikakvog interesa, iz ljubavi i zarad opšteg dobra. 

“Priroda nije naša, svi smo mi njena djeca” – jednom neko drag reče, i bijaše u pravu. Sačuvajmo ovo blago i raj u kojem živimo.