Izgradnja puta desnom obalom Tare

Na svojoj trasi put prolazi kroz mnoga interesantna područija: presjeca nekoliko potoka pogodnih za kanjoning, prolazi ispod samog oboda kanjona, a sa mnogih mjesta se pruža fantastičan vidikovac na kanjon Tare. Uvidjeli samo da put desnom stranom Tare omogućuje i razvoj niza drugih aktivnosti jer je sam po sebi interesantan kao izletnička zona. Rafting Centar Tara-Raft je sa tim u vezi i dao idejni projekat Turističkoj organizaciji Foče o formiranje jedne posebne zone za turiste sa izgrađenim izletištima na atraktivnim lokacijama. Izgradnja puta svakako omugućuje prelazak na sledeći korak razvoja turizma naše opštine.

opširnije

Zašto probati rafting?

Uzbuđenje sudaranja sa talasima, trenutaka kada se izbačeni iz balansa I vinuti visoko u zrak, pa onda ponovo vraćeni natrag u oooogromnu vodu koja vas udara po licu, tijelu, momenti kada mislite da nećete izdržati, pa u sledećem djeliću sekunde shvatite da je sve ok I da ste na svom mjestu.. To je ono što vam pumpa adrenalin I tjera srce da lupajući iskoči iz grudi! To je način da se osjetite živim! Biti u pokretu znači živjeti, dok stagnirati…znate već. Pokrenite se!

opširnije

Od početka naovamo..

Neki su čak i zaboravili kakav je to ukus čiste izvorske vode.. Neki odavno nisu pokisli do gole kože, hodali bosi, dobili neki trn ili žulj na tabanu od hodanja po nebetoniranim stazama. Hej, zamisli pa tu nema asfalta! A zamisli da se možda malo smrzneš nekad, da se okupaš u hladnoj Tari i Drini, ili led ledenoj Pivi! Zamisli da kosu sušiš na ognjištu uz vatru? Sjećate se onih slatkih modrica i ogrebotina koje smo kao djeca zaradjivali padajući sa bicikla?
To je stvaran svijet, svijet koji osjetiš svakim čulom!

opširnije