ADVENTURE CHALLENGE

RAFTING  |  KANJONING  |  KAJAKING  |  SAFARI  |  ENDURO FREE RIDE  |  HIKING

ADVENTURE CHALLENGE PROGRAM

 

U cijenu je uključeno:

 • Deset dana sa devet noćenja (4 kamp Tara-Raft, 1 kanjon Tare, 4 planinska koliba)
 • Osam punih pansiona i jedan polupansion (26 obroka)
 • Konzumaciju domaćeg pića tokom svih dana programa (sok, rakija, pivo)
 • Dvodnevnu rafting ekspediciju kroz cijeli kanjon Tare
 • Kanjoning turu Nevidio ili Hrčavka (po želji)
 • Kajaking turu po izboru: Tara, Drina, Sutjeska
 • Safari tura NP Sutjeska: Obilazak prašume Perućice i Vučeva
 • Enduro motorbike tura: Zelengora, Donje i Gornje bare
 • Enduro motorbike tura: Zelengora, obilazak pet jezera
 • Hiking tura: Zelengora, uspon na Videž
 • Osiguranje učesnika i sve takse (boravišna, izletnička, NP Sutjeska, NP Durmitor)

CJENOVNIK

o    749 €  Redovna cijena aranžmana
VAŽNE NAPOMENE
 • Aranžman je koncipiran na bazi od minimalno 5 učesnika.
 • Ukoliko se ostvari minimalan broj, učesnici mogu birati termin za realizaciju programa.
 • Manje grupe se mogu spojiti sa većim grupama.
 • Za rezervaciju aranžmana potrebna je uplata avansa.
 • Program aranžmana se može mijenjati i prilagođavati željama učesnika.

Program aranžmana

U kampu vas očekujemo do 19:00h, što je preporučeno vrijeme dolaska. Po dolasku u kamp prijavljujete se na recepciji I uzimate ključeve od vaših soba. U večernjim satima u restoranu se organizuje zabava I druženje uz nezaobilaznu logorsku vatru I muziku. Na meniju za večeru nalazi se domaći gulaš, sarme, ćufte, punjene paprike, pastrmka..

Grid kamp

Rano ujutru drugog dana se spremamo i krećemo na put prema Šljivanskom, mjestu odakle Tara postaje plovna, a koje je polazna tačka naše ekspedicije kroz najdublji kanjon Evrope! Prelazimo preko Pivske planine, Durmitora i Žabljaka, a uz put stajemo na nekoliko fantastičnih vidikovaca. Šljivansko ili Splavište je mjesto duboko u unutrašnjosti Crne Gore, na putu Žabljak – Mojkovac.

Na rafting krećemo po dolasku, i plan nam je da za taj dan pređemo oko 40% puta (4-7h) raftinga. Prije početka raftinga, svaki putnik dobija neophodnu rafting opremu. Obavezna rafting oprema podrazumjeva kacigu, prsluk za spasavanje i veslo, dok dodatna oprema koju dobijate podrazumjeva neoprensko odijelo i neoprenske čarape. Doručak (launch paket) je organizovan uz put na jednom od mnogobrojnih vidikovaca. Drugog dana ekspedicije prolazimo ispod impozantnog mosta na Đurđevića Tari (cca 145m) koji izgleda kao da je sam izrastao iz fantastične prirode koja ga okružuje. Odmah potom nailazimo na kanjon rijeke Ljutice, najkraće rijeke na svijetu koja izlazi iz stijena i sa ogromnom brzinom i pod velikim pritiskom se stropoštava u Taru. Kako idemo , tako nailazimo na Trešnjevičke bukove, buk Bijele Ploče, buk Crne Ploče, buk Aranđel, buk Obodina, Mašova vrela, Bijela vrela, Crna vrela.. Proći ćemo i pored Lazinog kamena, mjesta gdje je Tara najuža i najdublja! Ninkovića luka, mnogobrojne sige, kanjon rijeke Drage, sve je to sastavni dio puta do Radovan Luke.

Prvo veče pristajemo u kamp na Radovan luci, gdje noćimo u motelu. Motel je sagrađen duboko u kanjonu Tare i okružen je fenomenalnim okolišom. U sklopu putovanja organizovani su ručak na obali Tare i večera u kampu na Radovan luci! Veče provodimo uz umirujući šum rijeke, odsječeni od civilizacije, duboko u kanjonu Tare.

Grid rafting

Narednog dana nakon doručka, nastavljamo našu rafting avanturu!

Trećeg dana prelazimo preostalih 60% puta, i na vodi provodimo kao i prethodni dan (4-7h) u zavisnosti od pauza. Nakon početnih bukova, buka Đurašice i buka Gradine nailazimo na Tepačke bukove i prolazimo ispod starog pješačkog mosta u Tepcima. Kod Tepaca, u mjestu koje se zove Obzir, kanjon Tare se vije do oblaka i dostiže svoju najveću dubinu od oko 1400m! U tom trenutku se nalazite u najdubljem kanjonu Evrope! Posle Šiljevačkog i buka Lizavice dolazimo do Bajlovića siga, dragulja u kanjonu Tare, vodopada koje se u dužini od oko 100 metara i visine od oko 30 metara ulijevaju u Taru preko brojnih stijena obraslih mahovinom. Na Bajlovića sigama pravimo pauzu da bi smo obišli jedinstven prirodni fenomen koji se nalazi na samom izvorištu riječice od koje nastaju sige! Naime, nedaleko od samog vodopada nalazi se ogromna pećina sa impozantnim jezerom sakrivenim duboko u njoj. Rječica koja pravi Bajlovića sige ističe iz tog jezera. Prizor od koga zastaje dah je vodopad sakriven unutar pećine koji izvire iz stijena I survava se u jezero! Nakon obilaska pećine, nastavljamo avanturu. Nadalje, dolazimo do kanjona Sušice, Markovića mlina, Jovičića I Ninkovića siga, Nozdrućkih bukova pa sve do Brštanovice.

Od Brštanovice slijedi najuzbudljiviji dio Tare za rafting, njenih poslednjih 20km toka. Kako krećemo dolaze Brštenovački buk, pa buk Borovi – najduži i najopasniji buk na Tari, buk Varda, buk Ćelije, Mladički buk, Vjernovića buk, buk Grab.. i dolazimo do Manitih vrela! Još jedan od dragulja u kanjonu, vodopadi koji se sa preko 20m stropoštavaju u Taru uz ogromnu huku i ljepotu! Odmah nakon Manitih vrela dolazimo na Uzlup, mjesto gdje je nekada bila brana – ustava na Tari, gdje su se zaustavljali balvani i otpremali dalje rijekom. Danas brane više nema, porušena je u ogromnoj poplavi, i njeni ostaci se vide po koritu rijeke. Nakon Uzlupa dolazimo do Šipčaničkih bukova, šipčaničkog potoka i vodopada, sa temperaturom koja ni u najtoplijim ljetnim mjesecima ne prelazi 4 stepena Celzijusa! Još par bukova nas dijeli do kraja Tare, do njenog sastanka sa Pivom i rođenja Drine. Uzbuđenje na čeka na Čegrlima, Milutinovom kamenu, bukovima pod mlinom, Krsmanovom kamenu.. Nakon sastavaka sa Pivom nastaje Drina i čeka nas još par kilometara raftinga Drinom do našeg kampa.

U popodnevnim satima pristajemo u naš matični kamp, odakle smo i krenuli na putovanje. U kampu nas čeka spremljen topao ručak, a na jelovniku je najukusniji specijalitet kuće – “Zalogaj sa Tare”. Sa ovim gastronomskim ugođajem na simboličan način završavamo rafting ekspediciju!

U večernjim satima u restoranu se organizuje zabava I druženje uz nezaobilaznu logorsku vatru I muziku. Na meniju za večeru nalazi se domaći gulaš, sarme, ćufte, punjene paprike, pastrmka..

Grid rafting

Narednog dana, za doručak vas čekaju lagane zakuske sa mezom, preko jaja na oko ili omleta sa sirom, kajmakom, pršutom, slaninom, do svih vrsta domaćih sukanih pita ispod sača sa kiselim mlijekom..

Pripreme za polazak na kanjoning turu kreću već u kampu, gdje dobijate neophodnu opremu za turu: kaciga, prsluk, neoprensko odijelo I čizmice, anorak jaknu. Opremu oblačite tek po dolasku na odredište, pred sam ulazak u kanjon.

Iz kampa se našim vozilima vozimo do NP Sutjeska gdje se nalazi kanjon rijeke Hrčavke, ili idemo u Crnu Goru, gdje se nalazi nakonj Nevidio. Obje kanjoning ture se definišu kao srednje teške ture I zathjevaju određenu fizičku u psihičku spremnost. Trajanje ture je izmedju 3 i 5 sati, u zavisnosti od prohodnosti kanjona I ritma grupe.

Po završetku ture I izlasku iz kanjona vraćamo se natrag u kamp gdje nas čeka ručak u našem restoranu.U večernjim satima u restoranu se organizuje zabava I druženje uz nezaobilaznu logorsku vatru I muziku. Na meniju za večeru nalazi se domaći gulaš, sarme, ćufte, punjene paprike, pastrmka..

Grid kanjoning

Za doručak vas čekaju lagane zakuske sa mezom, preko jaja na oko ili omleta sa sirom, kajmakom, pršutom, slaninom, do svih vrsta domaćih sukanih pita ispod sača sa kiselim mlijekom..

Peti dan je planiran za kajaking turu na jednoj od rijeka: Tara, Drina I Sutjeska. Grupa po svome iskustvu sa kajakom I preferencijama moze da bira turu za taj dan. Ukoliko ste neiskusan kajakaš, taj dan možete provesti radeći sa instruktorom kajaka na osnovnim pokretima I vještinama.

Po završetku kajak ture  vraćamo se natrag u kamp gdje nas čeka ručak u našem restoranu.U večernjim satima u restoranu se organizuje zabava I druženje uz nezaobilaznu logorsku vatru I muziku. Na meniju za večeru nalazi se domaći gulaš, sarme, ćufte, punjene paprike, pastrmka..

Grid kajaking

Za doručak vas čekaju lagane zakuske sa mezom, preko jaja na oko ili omleta sa sirom, kajmakom, pršutom, slaninom, do svih vrsta domaćih sukanih pita ispod sača sa kiselim mlijekom..

Šestog dana mjenjamo mjesto boravka – selimo se na Zelengoru u našu Planinsku kolibu na 1400mnv. Avanturu upotpunjujemo interesantnom jeep safari turom kroz NP Sutjeska, uz obilazak Tjentišta, prašume Perućice i nekoliko vidikovaca na Vučevu i podno Maglića (najveći vrh u BiH a i šire, 2386mnv).  Po dolasku u NP Sutjeska krećemo put planine Vučevo na kojoj ćemo uživati u čistom planinskom zraku i vožnji po beskrajno velikim planinskim prerijama. Planiran je I obilazak prašume Perućice sa nekoliko vidikovaca odakle se pruže jedinstven poged na vodopad Skakavac (71m) sakriven u srcu prašume. Obilazak vidikovca Prijevor podno Maglića sa pogledom na Zelengoru, Maglić, Durmitor, Volujak, Jahorinu i prašumu Perućicu. Posjeta najvećem otvoren bazenu Evrope (16000m) na Tjentištu i obilazak memorijalnog kompleksa, muzeja i spomenika NOBu iz WWII. Tokom putovanja, za svakog putnika obezbjeđen je I lunch paket.

Od Tjentišta nastavljamo prema Planinskoj kolibi gdje ćemo provesti narednih par dana do kraja aranžmana. Planinska koliba se nalazi u srcu planine Zelengore, na visoravni nazvanoj Pašna poljana na 1400mnv.

Grid safari

Nakon snažnog i zdravog planinskog obroka, krećemo u prvu od dvije planirane Enduro avanture! U našem voznom parku imamo Yamaha motore zapremine od 125m3 do 600m3, tako da će svačiji ukusi biti zadovoljeni. Nakon oblačenja obavezne opreme (kaciga, kornjača štit i štitnici za noge) krećemo na enduro izlet obilaska pet jezera Zelengore. Nezaboravna enduro vožnja planinom Zelengorom. Polazak iz Planinske kolibe (1400mnv). Enduro vožnja makadamskim, šumskim putevima i pašnjacima i nepreglednim planinskim platoima koji zahtjevaju osnovno i napredno znanje vožnje. Usputne pauze za razgledanje i fotografisanje na mnogobrojnim vidikovcima. Obilazak Orlovačkog, Borilovačkog, Kotlaničkog, Štirinskog i Cicovskog jezera. Za vrijeme enduro avanture obeubjeđen je I lunch paket.  Stepen težine staze definišemo kao srednje teški. Dužina rute je cca 100km, a trajanje ture je 6-8h. Najveća nadmorska visina koju dostižemo je 1800mnv. Po povratku u kolibu čeka nas bogata planinska večera I druženje u prijatnoj atmosferi kolibe.

Grid koliba

Nakon snažnog i zdravog planinskog obroka, krećemo u drugu Enduro avanturu!
U našem voznom parku imamo Yamaha motore zapremine od 125m3 do 600m3, tako da će svačiji ukusi biti zadovoljeni. Nakon oblačenja obavezne opreme (kaciga, kornjača štit i štitnici za noge) krećemo na enduro izlet obilaska Donjih I Gornjih bara. Polazak iz Planinske kolibe (1400mnv). Enduro vožnja makadamskim, šumskim putevima i pašnjacima i nepreglednim planinskim platoima koji zahtjevaju osnovno i napredno znanje vožnje. Usputne pauze za razgledanje i fotografisanje na mnogobrojnim vidikovcima. Obilazak Ljubinog groba, Planinskih katuna, kanjona Hrčavke, Donjih i Gornjih Bara (jezera Zelengore). Mogućnost za HARD ENDURO: Uspon na Košutu (1800mnv). Za vrijeme enduro avanture obeubjeđen je I lunch paket. Stepen težine staze definišemo kao srednje teški. Dužina rute je cca 100km, a trajanje ture je 6-8h. Najveća nadmorska visina koju dostižemo je 1700mnv.

Po povratku u kolibu čeka nas bogata planinska večera I druženje u prijatnoj atmosferi kolibe.

Grid motorbike

Poslednjeg dana rezervisanog za avanture planirana je pješačka (hiking) tura na zelengorski vrh Videž. Nakon bogatog i obilnog planinskog doručka krećemo put Videža koji se nalazi na nadmorskoj visini od 1900mnv. Sa Videža se pruža pogled na cijelu Zelengoru, Maglić, Volujak, Durmitor, Jahorinu.. Sa Videža nastavljamo dalje put Starog katuna, mjeste gdje se možete upoznati sa životom planinskih nomada, ljudi koji ljetne dane provode uzgajajući domaće životinje u planini, odsječeni od civilizacije. Za vrijeme pješačke ture obezbjeđen je i lunch paket. Za vrijeme pješačenja imaćemo priliku brati borovnice i mnoge ljekovite trave koje se nalaze na planini.
Po povratku u kolibu čeka nas bogata planinska večera I druženje u prijatnoj atmosferi kolibe.

Grid hiking

Za sam kraj našeg druženja ostavili smo mjesta za još jedan savršen planinski doručak u našoj kolibi.
Šta treba da znam o raftingu?

Da li mi za rafting treba neko prethodno iskustvo?

Ne, nikakvo prethodno iskustvo za rekreativni rafting nije potrebno! Vaš vodič na rijeci će prije samog spusta sa vama odraditi kratak kurs raftinga (briefing) u kome će vam izložiti sve potrebne tehnike koje ćete koristiti na rijeci.
U ekstremnim situacijama, kada je vodostaj Tare izrazito visok te se formiraju bukovi klase IV i V, prethodno iskustvo u sportskom timskom raftingu je neophodno.

Da li djeca mogu ići na rafting i postoji li neki starosni limit?

Da, i maloljetnici mogu ići na rafting uz prisustvo ili saglasnost roditelja/staratelja. Starosni limit ne postoji, svi koji se osjećaju sposobnim za avanturu su dobrodošli. Organizator raftinga daje krajnju procjenu sposobnosti učesnika.

 

Kakva je procedura polaska iz kampa?

Prva stvar koju radite pred polazak jeste zaduživanje opreme. Na određenom mjestu u kampu skiperi će vam dijeliti opremu, u zavisnosti od veličine koja vam odgovara, koju oblačite u kampu. Obavezna oprema podrazumjeva kacigu, prsluk i veslo, a uz to dobićete i neoprensko odijelo i čarape. Nakon toga, vrši se ukrcavanja putnika u džipove i kombije koji će vas odvesti na polazišnu tačku. Na svakom vozilu biće istaknut spisak putnika koji se nalaze u njemu, te je potrebno da se potražite na nekom od tih spiskova. Ovo se radi iz tog razloga što uz put prelazimo granični prelaz sa Crnom Gorom i potrebno je da svi putnici sa spiska budu u automobilu.  Vaše lične karte su u tom trenutku kod vozača, koji će ih predati graničaru. Molimo vas da se na graničnom prelazu pristojno ponašate i ne napuštate automobil, jer u suprotnom možete napraviti problem sebi, vozaču, saputnicima, kao i čitavoj koloni u kojoj se vaše vozilo nalazi.  Ne dozvoljava se konzumiranje alkohola. Organizator raftinga će se pobrinuti da u automobilima budete sa ljudima iz vaše grupe.

Kakva je procedura samog raftinga?

Prva stvar koju treba da znate je to da ćete vjerovatno biti mokri do gole kože 🙂 Ipak smo na rijeci, i ne budite iznenađeni vodom koja vas zapljuskuje sa svih strana! Druga stvar koje trebate biti svijesni je ta da je Tara planinska rijeka koja nastaje otapanjem snijegova sa planina u kanjonu. Dakle, ne očekujte termalne vode ovde 🙂 Temperatura Tare na godišnjem nivou varira u prosjeku od 6 do 12 stepeni Celzijusa.  Iz tog razloga i dobijate neoprenska odijela, kako bi vas grijala tokom spusta.
Sve grupe su već unaprijed raspoređene po čamcima i dodijeljen im je skiper o čemu će vas organizator raftinga unaprijed obavijestiti. Po dolasku na odredište potražite vašeg skipera, a i on će tražiti vas. Prije kretanja na rafting, skiper je obavezan da održi safety brifing u kome će vam objasniti osnovne principe ponašanja u čamcu, na vodi, tehnike veslanja, tj sve ono što će vam biti od koristi dok se spuštate. Skiperi će vam prekontrolisati i opremu te u slučaju nekog nedostatka o tome obavijestiti organizatora. Obavezno je da slušate uputstva skipera, da ne radite ništa na svoju ruku i po svojoj procjeni, jer je on taj koji je zadužen za vašu bezbjednost. Konzumiranje alkohola prije i tokom raftinga je zabranjeno. Vodiči (skiperi) imaju pravo da sankcionišu svako nedolično ponašanje na rijeci koje može biti opasno po bezbjednost grupe, osobe pod uticajem alkohola neće biti primljene u čamac a osnovna oprema (kaciga i prsluk) je obavezna tokom cijelog spusta. Na kraju rafting ture, pristajete u kamp, na istom onom mjestu odakle ste i krenuli. Opremu skidate sa sebe i ubacujete je u čamac ili vraćate je vašem skiperu.

Šta da ponesem sa sobom na čamac?

Pored obavezne rafting opreme koju dobijate u kampu, savjetujemo vam da ponesete i fotoaparat i nešto novca (ukoliko želite da popijete neko osvježavajuće piće uz put). Na svakom čamcu će biti obezbjeđena nepropusna vrećica. Nepropusna vrećica ne garantuje stopostotnu bezbjednost vaših stvari, ali u ogromnoj većini slučajeva mnogo pomaže. RC Tara-Raft nije odgovoran za izgubljene ili ukvašene stvari tokom spusta.

Izjava o rizicima i preuzimanju odgovornosti

Prije dolaska, svi gosti treba da popune i osnovni formular, koji sadrži nekoliko informativnih pitanja.U sklopu formulara nalazi se i Izjava o preuzimanju rizika i odgovornosti, koju je svaki učesnik raftinga/kajakinga/kanjoninga dužan pročitati i potpisati.

Savjetujemo svim putnicima da formular popune prije dolaska u kamp, jer ćemo tako izbjeći gužvu imaćete više vremena za zabavu i uživanje! Po dolasku, uz formular predajte i vaše lične dokumente.

Na osnovu Pravilnika o načinu i uslovima za pružanje usluga raftinga kao turističke djelatnosti (Službeni glasnik Republike Srpske, broj 10/11) koji možete pogledati ovde,  svako lice koje učestvuje u raftingu obavezno je da pročita i potpiše Izjavu o preuzimanju rizika i odgovornosti, kao i da se tokom organizacije i toka raftinga pridržava instrukcija izdatih od strane skipera – vodiča. Ostale stvari u formularu (anketna pitanja) uzimaju se u strogoj povjerljivosti i u cilju poboljšanja komunikacije sa klijentima.

Formular i izjavu u PDF formatu možete preuzeti OVDE

Formular 2015-1Formular 2015-2

Šta treba da ponesem sa sobom?

Naravno, kao i kada idete na bilo koje drugo putovanje treba da ponesete lična dokumenta.
Svu potrebnu opremu za rafting obezbjeđujemo mi, a ukoliko vi imate svoju ličnu opremu budite slobodni da je ponesete.
Ukoliko ste rezervisali aranžman koji uključuje safari ili hikking ture ponesite garderobu prilagođenu planinskim uslovima (dobre patike/čizme za hodanje, pantolone, majice, jakne, itd.. za planinarenje).
Savjetujemo da ponesete i nešto toplije garderobe za večernje sate!

Ukoliko ste pušač, obezbjedite sebi dovoljne zalihe omiljenog brenda cigareta.

Kako da vas nađem?

Kamp „TARA-RAFT“ se nalazi na desnoj obali Drine, u sklopu RC Bastasi, 20km udaljen  od Foče, na magistralnom putu   M18,  Foča – Nikšić, sledeći pravac prema graničnom prelazu Šćepan polje. Foču i nije tako teško naći na kartama, al’ većini onih koji prvi put dolaze u ove krajeve, problem bude dolazak od Foče do samog kampa.

Globalne koordinate kampa su:  N: 43,37083 43°22’15.02“ E: 18,79459 18°47’40.54“

Kada uđete u grad, naići ćete na mnoštvo smjernica koje vas upućuju prema RC Bastasi, Šćepan polju, Nikšiću, pa stoga obratite pažnju na znakove. Dionica od Foče do kampa je nezgodna, jer je zadnjih 10km jednotračni asfaltirani put bez bankina. Iako će vam izgledati da je potpuno nemoguće da takav put bude magistralni i da pri tom spaja dvije države, ne dajte se pokolebati, to je samo znak da ste na pravom mjestu! Vozite polako i oprezno, put je uzak i nezgodan za sve one koji nisu navikli na ovakve terene. Takođe, savjetujemo vam da ne vozite pod uticajem alkohola, kako zbog vaše lične bezbjednosti, a i usput ćete naići na poneku patrolu saobraćajne milicije.

Otprilike na 20-om kilometru od Foče naići ćete na tablu sa natpisom „Rafting centar Bastasi“. Još malo pa ste stigli! Odmah iza te table, sa glavnog puta odvaja se asfaltni put na desnu stranu, naglo na dole. Ako malo zastanete na tom mjestu, moći ćete da vidite područje cijelog Rafting centra Bastasi i sve kampove koji se tu nalaze.  Kamp „Tara-Raft“ se nalazi na kraju te ceste dužine cca  1km, poslednji u nizu, zvučno i vizuelno izolovan od ostalih kampova, što pruža potpunu privatnost. Idući tom cestom na koju ste skrenuli sa glavnog puta, prvo ćete naići na ogromni asfaltni parking sa vaše desne strane, napravljen za potrebe Svjetskog prvenstva u raftingu. Skrenite na taj veliki parking i idite do njegovog kraja, dijagonalno na lijevo. Tu ćete naići na još jednu tablu koja vas usmjerava do našeg kampa. Makadamski put obara na dole lijevo i vi treba njim da nastavite. Taj put se završava upravo na parkingu kampa „Tara-Raft“, gdje će vas dočekati neko od osoblja.

Šta kad dođem u kamp?

Po dolasku u kamp, dočekaće vas osoba zadužena za vaš smještaj. Ona će vas naputiti na mjesto gdje možete da parkirate vaša kola. Nama predajete vašu ličnu kartu, i popunjavate osnovni  formular, ukoliko ga niste donijeli sa sobom.  Nakon toga dobijate ključeve od vašeg smještaja i neko od osoblja će vam pokazati gdje se vaša soba ili bungalov nalazi. Ukoliko je na dolasku velika gužva, molimo vas da imate strpljenja i sačekate na vaš red. Procedure rasporeda smještaja obično ne traju dugo.

Kućni red
 • Svaki gost dužan je ličnom kartom ili pasošem prijaviti svoj boravak na recepciji kampa. Dokumenti će mu biti vraćeni nakon završenog aranžmana.
 • U prostor kampa nije dozvoljeno unošenje sopstvene hrane ili pića.
 • Konzumiranje alkohola prije I tokom raftinga nije dozvoljeno. Putnicima koji budu pod uticajem alkohola neće biti omogućen odlazak na rafting spust.
 • Utičnice u sobama su predviđene za niske potrošače (punjači mobitela, laptop..) Molimo vas da ne priključujete uređaje kao što su fen, grijalica i sl..
 • U sobama nije dopušteno konzumiranje hrane i pića.
 • Kućni ljubimci su dozvoljeni uz prethodnu najavu i dogovor sa organizatorom.
 • U sobu nije dopušteno unositi lako zapaljive i eksplozivne stvari, stvari s jakim ili neugodnim mirisom, te električne aparate za koje niste dobili saglasnost organizatora.
 • Molimo da racionalno koristite energiju (zatvorite slavine, gasite rasvjetu itd).
 • Nije dozvoljeno uništavanje i iznošenje inventara iz soba. Svako oštećenje koje gost namjerno ili nenamjerno učini na inventaru biće istome naplaćeno.
 • Od 23:00 do 07:00 je vrijeme noćnog mira, pa vas molimo da budete ljubazni i ne smetate drugim gostima stvaranjem buke.
 • Sve eventualne tehničke nedostatke, kvarove i nastalu štetu molimo da prijavite recepciji.
 • Sobu je potrebno napustiti do 12:00 sati. Ukoliko želite produžiti svoj boravak, molimo da o tome pravovremeno obavijestite organizatora.
 • Za odlaganje otpada koristite za to predviđene korpe.
 • Zabranjeno je loženje vatre na za to nepredviđenim mjestima.
 • Tokom boravka u kampu, osoblje Vam stoji na raspolaganju za sve informacije i pomoć koju trebate.
 • Pravila kućnog reda se donose u želji da se svim klijentima omogući miran i ugodan boravak u kampu.

SPORTS AND RECREATIONAL
RAFTING CENTER "TARA-RAFT"

Bastasi bb, 73300 Foča
Republika Srpska
Bosna i Hercegovina

Established in 2001
Owner: Davidović Miroslav
JIB: 4503766990009

SRB +381 64 40 60 079
BIH +387 65 782 014