RAFTING EXPEDICIJA III

ZAGARANTOVANI POLASCI

Bez otkazivanja, ikada.

DOŽIVOTNI DEPOZIT

Vaš novac nikada ne propada.

GARANCIJA ZADOVOLJSTVA

100% Zadovoljstvo. Zagarantovano.

RAFTING EKSPEDICIJA III

 

U cijenu je uključeno:

– Četiri noćenja, kamp Tara-Raft i kanjon Tare
– Dvanaest obroka, šest u restoranu Tara-Raft, šest u kanjonu Tare
– Prevoz od Rafting Centra do početne tačke ekspedicije
– Četverodnevnu rafting ekspediciju kroz cijeli kanjon Tare i kanjon Drine (cca 100km)
– Iznajmljivanje opreme za rafting
– Usluge licenciranih IRF rafting vodiča
– Pratnju safety kajakaša tokom ekspedicije
– Osiguranje svih učesnika raftinga
– Sve pripadajuće takse (boravišna, izletnička, NP Durmitor)

U cijenu nije uključeno:

– Prevoz od vašeg mjesta do našeg Rafting Centra
– Konzumacija pića u restoranu i tokom ekspedicije
– Fotografije sa raftinga (70€ po čamcu)
– GoPro snimci (70€ po čamcu)
– ZipLine vožnja kroz kanjon, most na Đurđevića Tari (20€)

KAKO REZERVISATI PROGRAM I SMJEŠTAJ?

Rezervacije se vrše na principu preostalih slobodnih soba u trenutku rezervisanja. Cijene su date po osobi.  Predlažemo da rezervacije pravite minimalno 30 dana unaprijed.  Hvala!

CIJENA 320€ /po osobi

 

Cijena podrazumjeva smještaj u COMFORT apartmanima za vrijeme boravka u našem rafting centru.

20% POPUSTA ZA PREDSEZONSKE REZERVACIJE

Takođe, ukoliko odlučite da nas posjetite tokom radnih dana, tj u periodu od nedelje do petka, na ovaj program dobijate 20% popusta!

R

DODATNI POPUST ZA VEĆE GRUPE

Kontaktirajte nas za dodatne informacije!

CERTIFIKOVANI VODIČI

Naši vodiči su profesionalci certifikovani od strane IRF (International Rafting Federation).
U sigurnim ste rukama.

SIGURNOSNI KAJAKAŠI

Svaki rafting spust je osiguran sa nadzorom sigurnosnih kajakaša na rijeci. Bezbjednost je uvijek na prvom mjestu.

FOTO KAJAKAŠ

Kod nas možete koristiti usluge foto kajakaša. Pratiće vas tokom spusta i praviti fotografije na najatraktivnijim mjestima na rijeci.

PRVI DAN

DOLAZAK

U kampu vas očekujemo do 19:00h, što je preporučeno vrijeme dolaska. Po dolasku u kamp prijavljujete se na recepciji I uzimate ključeve od vaših soba. U večernjim satima u restoranu se organizuje zabava I druženje uz nezaobilaznu logorsku vatru I muziku. Na meniju za večeru nalazi se domaći gulaš, sarme, ćufte, punjene paprike, pastrmka..

DRUGI DAN

PRVI AKTIVNI DAN RAFTING EKSPEDICIJE

Rano ujutru drugog dana se spremamo i krećemo na put prema Šljivanskom, mjestu odakle Tara postaje plovna, a koje je polazna tačka naše ekspedicije kroz najdublji kanjon Evrope! Prelazimo preko Pivske planine, Durmitora i Žabljaka, a uz put stajemo na nekoliko fantastičnih vidikovaca. Šljivansko ili Splavište je mjesto duboko u unutrašnjosti Crne Gore, na putu Žabljak – Mojkovac.

Na rafting krećemo po dolasku, i plan nam je da za taj dan pređemo oko 40% puta (4-7h) raftinga. Prije početka raftinga, svaki putnik dobija neophodnu rafting opremu. Obavezna rafting oprema podrazumjeva kacigu, prsluk za spasavanje i veslo, dok dodatna oprema koju dobijate podrazumjeva neoprensko odijelo i neoprenske čarape. Doručak (launch paket) je organizovan uz put na jednom od mnogobrojnih vidikovaca. Drugog dana ekspedicije prolazimo ispod impozantnog mosta na Đurđevića Tari (cca 145m) koji izgleda kao da je sam izrastao iz fantastične prirode koja ga okružuje. Odmah potom nailazimo na kanjon rijeke Ljutice, najkraće rijeke na svijetu koja izlazi iz stijena i sa ogromnom brzinom i pod velikim pritiskom se stropoštava u Taru. Kako idemo , tako nailazimo na Trešnjevičke bukove, buk Bijele Ploče, buk Crne Ploče, buk Aranđel, buk Obodina, Mašova vrela, Bijela vrela, Crna vrela.. Proći ćemo i pored Lazinog kamena, mjesta gdje je Tara najuža i najdublja! Ninkovića luka, mnogobrojne sige, kanjon rijeke Drage, sve je to sastavni dio puta do Radovan Luke.

Prvo veče pristajemo u kamp na Radovan luci, gdje noćimo u motelu. Motel je sagrađen duboko u kanjonu Tare i okružen je fenomenalnim okolišom. U sklopu putovanja organizovani su ručak na obali Tare i večera u kampu na Radovan luci! Veče provodimo uz umirujući šum rijeke, odsječeni od civilizacije, duboko u kanjonu Tare.

 

TREĆI DAN

DRUGI AKTIVNI DAN RAFTING EKSPEDICIJE

Narednog dana nakon doručka, nastavljamo našu rafting avanturu! Trećeg dana prelazimo polovinu od preostalog dijela puta, i na vodi provodimo 3-4h. Nakon početnih bukova, buka Đurašice i buka Gradine nailazimo na Tepačke bukove i prolazimo ispod starog pješačkog mosta u Tepcima. Kod Tepaca, u mjestu koje se zove Obzir, kanjon Tare se vije do oblaka i dostiže svoju najveću dubinu od oko 1400m! U tom trenutku se nalazite u najdubljem kanjonu Evrope!

Posle Šiljevačkog i buka Lizavice dolazimo do Bajlovića siga, dragulja u kanjonu Tare, vodopada koje se u dužini od oko 100 metara i visine od oko 30 metara ulijevaju u Taru preko brojnih stijena obraslih mahovinom. Na Bajlovića sigama pravimo pauzu da bi smo obišli jedinstven prirodni fenomen koji se nalazi na samom izvorištu riječice od koje nastaju sige! Naime, nedaleko od samog vodopada nalazi se ogromna pećina sa impozantnim jezerom sakrivenim duboko u njoj. Rječica koja pravi Bajlovića sige ističe iz tog jezera. Prizor od koga zastaje dah je vodopad sakriven unutar pećine koji izvire iz stijena I survava se u jezero!

Nakon obilaska pećine, nastavljamo avanturu. Nadalje, dolazimo do mjesta gdje se sudaraju kanjon Sušice I kanjon Tare, a potom nastavljamo do kampa na Brštanovici, gdje ćemo provesti sledeću noć. Po dolasku na Brštanovicu organizovan je i ručak u kampu.

Ostatak poslepodneva provodimo uživajući u potpunom miru I tišini kanjona Tare.

Za večeru još jedan specijalitet: gulaš spremljen u kotliću! Nekoliko sati krčkanja ovog specifičnog jela na potpuno neobičan način biće više nego dovoljno za ukusni specijalitet koji ćete kušati pred spavanje!

Uz ove kulinarske specijalitete nema sumnje da će vam veče pod otvorenim nebom u kanjonu Tare biti iskustvo koje će trajno ostati urezano u vase sjećanje! Posebna je draž zaspati gledajući zvjezdano nebo..

ČETVRTI DAN

TREĆI AKTIVNI DAN RAFTING EKSPEDICIJE

Jutro četvrtog dana započinjemo jakim doručkom! Uz kafu ili čaj, za doručak služimo potpuno domaće proizvode: pršut, slaninu, domaći sir i kajmak, domaći hljeb, kuvana jaja, ajvar, med, itd.. Odmah potom nastavljamo našu ekspediciju!

Od Brštanovice slijedi najuzbudljiviji dio Tare za rafting, njenih poslednjih 20km toka. Kako krećemo dolaze Brštenovački buk, pa buk Borovi – najduži i najopasniji buk na Tari, buk Varda, buk Ćelije, Mladički buk, Vjernovića buk, buk Grab.. i dolazimo do Manitih vrela! Još jedan od dragulja u kanjonu, vodopadi koji se sa preko 20m stropoštavaju u Taru uz ogromnu huku i ljepotu! Odmah nakon Manitih vrela dolazimo na Uzlup, mjesto gdje je nekada bila brana – ustava na Tari, gdje su se zaustavljali balvani i otpremali dalje rijekom. Danas brane više nema, porušena je u ogromnoj poplavi, i njeni ostaci se vide po koritu rijeke. Nakon Uzlupa dolazimo do Šipčaničkih bukova, šipčaničkog potoka i vodopada, sa temperaturom koja ni u najtoplijim ljetnim mjesecima ne prelazi 4 stepena Celzijusa! Još par bukova nas dijeli do kraja Tare, do njenog sastanka sa Pivom i rođenja Drine. Uzbuđenje na čeka na Čegrlima, Milutinovom kamenu, bukovima pod mlinom, Krsmanovom kamenu, I još sijasetu nezaustivljivih bukova Tare..

Nakon sastavaka sa Pivom nastaje Drina i čeka nas još par kilometara raftinga Drinom do našeg kampa.

U popodnevnim satima pristajemo u naš matični kamp, odakle smo i krenuli na putovanje. U kampu nas čeka spremljen topao ručak, a na jelovniku je najukusniji specijalitet kuće – “Zalogaj sa Tare”. 

U večernjim satima nakon večere pripremamo zabavu uz ognjište.

 

PETI DAN

ČETVRTI AKTIVNI DAN RAFTING EKSPEDICIJE

Posle jutarnjeg doručka u našem restoranu krećemo na avanturu poslednje etape naše ekspedicije!

Iz kampa krećemo u lagani i mirni rafting rijekom Drinom. Pred nama je 20tak km opuštene vožnje na tirkizno zelenoj i čistoj Drini, koja obiluje fenomenalnim pješčanim plažama i dubokim zalivima. Drinom plovimo do Foče, gdje nas čeka vozilo koje će nas vratiti natrag u kamp.

Po povratku u kamp čeka nas ručak sa čime i završavamo ovo naše druženje.

 

SOBE SA PRIVATNIM KUPATILIMA

Smještaj u našem kampu pruža najveći komfor  u regionu. Većina soba ima svoja privatna kupatila.

ŠVEDSKI STO

U našem restoranu hranu služimo na principu švedskog stola. Veliki izbor jela domaće tradicionalne i moderne kuhinje.

ŽIVA SVIRKA

Svakog vikenda organizujemo PopRock svirke uživo. Za svaki slučaj u rezervi držimo i harmoniku 🙂

   +387 65 782 014   

 

Pozovi nas ako trebaš više informacija, dostupni smo u svakom trenutku!

DOPADA TI SE PROGRAM?

 

Klikni ovde ukoliko želiš da rezervišeš ovaj program ili da nas pitaš sve što te interesuje!

 Ne brini, ništa neće biti naplaćeno klikom na ovo dugme.