FOTO SAFARI

 

Pridruži nam se u jedinstvenim avanturama
udobnim  vozilima u razgledanju NP Sutjeska,
kanjona Tare, Pive, Sušice, Sutjeske..

Lagane i rekreativne ture za svakoga!

FOTO SAFARI IZLETI

NP SUTJESKA: PERUĆICA, PRIJEVOR, TJENTIŠTE

Safari tura kroz NP “Sutjeska” – najveći i najstariji Nacionalni park u BiH. Obilazak prašume Perućice (jedina evropska prašuma) sa nekoliko vidikovaca odakle se pruže jedinstven poged na vodopad Skakavac (71m) sakriven u srcu prašume. Obilazak vidikovca Prijevor podno Maglića (najveći vrh u BiH a i šire, 2386mnv) sa pogledom na Zelengoru, Maglić, Durmitor, Volujak, Jahorinu i prašumu Perućicu. Posjeta najvećem otvoren bazenu Evrope (16000m) na Tjentištu i obilazak memorijalnog kompleksa, muzeja i spomenika NOBu iz WWII.

CIJENA: 30€ /po osobi

NP SUTJESKA: STAZAMA HEROJA (Donje i Gornje Bare, Tjentište)

Safari tura kroz NP “Sutjeska” – najveći i najstariji Nacionalni park u BiH. Obilazak dva jezera Zelengore, Donje i Gornje Bare u čijoj su se blizini odigravali presudni trenutci Bitke na Sutjesci iz WWII.  Na Donjim barama se nalazi spomenik Drugoj dalmatinskoj brigadi koja je imala neprikosnoven dobrinos u odbrani protiv okupatora. Planiran je i obilazak spomenika i groba narodnog heroja Save Kovačevića u Krekovima iznad Doline Heroja. U povratku se obilazi memorijalni kompleks, muzej i spomenik NOBu na Tjentištu.

CIJENA: 30€ /po osobi

VRANOVINA: POGLED U SRCE KANJONA TARE

Specifična safari tura vrhovima kanjona Tare preko Zavaita, Meštrevca, Dulinog Brijega pa do Vranovine. Vranovina je ime sela i lokalitet na krajnjoj granici BiH i Crne Gore, sakriveno visoko u planini, pod  nebeskim oblacima. Selo je karakteristično po tome što je jedna polovina sela na teritoriji BiH a druga na teritoriji CG. Vranovina se nalazi pod vrhom Obzir, koji je najvisočija tačka u kanjonu Tare, od rijeke pa do vrha visinska razlika prelazi 1400m! Od sela vodi uska kozija staza u srce samog kanjona do mjesta koje se zove Markovića mlini, nekadašnjeg mlina na obali Tare.  Sa nekoliko vidikovaca pruža se pogled od koga zastaje dah na veliki dio kanjona Tare, Maglić, Durmitor, Jahorinu, Treskavicu, Pivsku planinu, Komove.. Preko puta vidikovca na Vranovini nalazi se kanjon Sušice i vidi se mjesto gdje se sudaraju dva kanjona, gdje se Sušica uliva u Taru. Sa jedne strane vidi se skoro cijela teritorija NP “Durmitor” a sa druge se pruža nestvaran pogled na veliki dio NP “Sutjeska”. U povratku svraćamo na nizvodniji vidikovac Zlatni Bor, odakle se pruža jedinstven pogled na zadnji dio kanjona Tare na kome se izvode adrenalinski spustovi. Sa Zlatnog Bora gledamo direktno na ostatke srednjovjekovnog Soko Grada, za koga kažu da je brojao preko 20000 stanovnika. Grad je nekada bio ljetnja prestonica Hercega Stjepana Kosače, koji je osnovao grad Herceg Novi, i po kome je čitava oblast dobila naziv Hercegovina.

CIJENA: 40€ /po osobi

TRI KANJONA: PIVA, SUŠICA, TARA

Safari tura nas vodi kroz tri kanjona koja se nalaze u sklopu NP “Durmitor” a koji okružuju Pivsku planinu. Krećemo impresivnim kanjonom rijeke Pive skoro do Plužina, odakle počinjemo da se strmoglavo penjemo na Pivsku planinu prema Trsi. Uz put se otvaraju nevjerovatni vidikovci sa kojih pogled uzima kanjon Pive i Pivsko jezero. Preko Pivske planine nastavljamo do Nedajna, sela na visoravni iznad kanjona Sušice. Pogled na Sušicu i kanjon je impresivan! Kanjon Sušice je dugačak svega 14km, a rijeka Sušica je ponornica i na njenom izvoru se tokom kišnih mjeseci formira jezero, odakle kanjon i počinje. Sa vidikovca u Nedajnu vidimo i konture velikog dijela kanjona Tare. Putovanje nastavljamo spuštajući se u kanjon Tare prema Stjepan gradu preko Pivske planine i  njenih sela Nikovića, Crkvičkog polja..

CIJENA: 40€ /po osobi

ZELENGORA: PLANINSKA KOLIBA, ZELENGORSKI SKAKAVAC

Safari tura na planinu Zelengoru, tačnije na Pašnu poljanu (1400mnv), visoravan koja se nalazi u srcu planine i posjeta našoj planinskoj kolibi. Po dolasku na Zelengoru, ukoliko to želite možemo otići u obilazak okolnog fenomenalnog pejzaža. Koliba se nalazi u neposrednoj blizini dva lednička jezera, Crnog i Bijelog. Planiran je i odlazak na vrh Videž (1900mnv), odakle se pruža fenomenalan pogled na Zelengoru, Maglić, Treskavicu, Jahorinu i ostale vrhove i jezera u regionu. Nakon povratka iz šetnje, putovanje se nastavlja prerijama Zelengore do vodopada koje se zove Zelengorski Skakavac na riječici Oteši.

CIJENA: 30€ /po osobi

PJEŠČANE PIRAMIDE

Obilazak pješčanih piramida kod Miljevine. Pješčane piramide su jedinstven prirodni fenomen: erozijom tla, dugim nizom godina nastajale su kao posljedica agresivne sprege mrazeva, ljetnih vrućina, kiše i  jakih vjetrova. Izvajane figure zanimljivih oblika slične su onima u Koloradu (SAD), Dolomitima (Italija) i Đavoljoj varoši (Srbija). Izbrazdani pješčani stubovi se uzdižu iz svojih širokih temelja i sužavaju prema vrhu te predstavljaju izvanrednu geomorfološku rijetkost na ovim prostorima. Proces erozije traje i danas, tako da one ne nestaju, nego konstantno rastu.

CIJENA: 20€ /po osobi

Započni prepisku
1
Tu smo! Pitaj šta god te zanima ;)
Rafting Centar Tara-Raft
Heeej, pozdrav!
Kako možemo pomoći?