RESTORAN

Restoran – terasa je ukupne površine 250m2 i sastoji se iz nekoliko dijelova. Tu je restoranski dio za ručavanje, otvoreni šank, kuhinjski prostor, centralno ognjište i terasa nad Drinom. Ona je centralni dio kampa na kojoj se odvijaju sva dešavanja –  tu se družimo, zabavljamo, jedemo, pijemo, pjevamo.. Centralni dio terase čini  jedinstveno drveno ognjište na kome se vatra nikada ne gasi i oko kojega se dešavaju mnogi magični momenti. Odmah do ognjišta nalazi se naš već godinama prepoznatljivi šank sa jedinstvenim napravama za “vezanje za šank” – tako nešto ne postoji nigdje više u univerzumu 🙂

Svakako najatraktivniji dio restorana je otvorena terasa ispod koje teče Drina. Terasa je ušuškana  između stabala lipe i javora koji daju prelijepu hladovinu te je terasa, uz svjež zrak koji dolazi sa rijeke, fantastično mjesto za odmor tokom vrelih ljetnjih dana.

Za sve naše klijente koji su rezervisali aranžmane hrana u restoranu se služi po sistemu švedskog stola. Ponuda se sastoji iz tridesetak jela kako tradicionalne domaće kuhinje tako i savremenih jela.

Za sve putnike namjernike koji bi svratili u naš restoran da probaju ove delicije postoji i a la carte meni.

07:00h - 23:00h

Radno vrijeme

VEGAN MENU

Širok izbor jela za vegetarijance i vegane

DOMAĆI PROIZVODI

Naši domaći proizvodi: pršuta, slanina, kobasica, sir, kajmak, rakija, domaće pivo, domaći sokovi

DORUČAK

Za doručak za vas spremamo interesantne lagane jutarnje zakuske sastavljene od domaćih hljepčića pečenih ispod sača sa domaćim sirom, kajmakom, pršutom i slaninom, preko nekoliko vrsta omleta ili jaja na oko sa slaninom, kobasicom i pršutom, do svih vrsta pita (burek, krompiruša, zeljanica, sirnica) pečenih ispod sača sa domaćim kiselim mlijekom.

Tu je naravno i naš čuveni specijalitet kuće „Zelengorsko jutro“ za prave gurmane!

RUČAK

Kao glavna jela za ručak služimo nezaobilazno pečenje – jagnjetinu ili teletinu sa krompirom pečenim ispod sača. Pored toga nudimo i nekoliko vrsta telećih i svinjskih šnicli u različitim sosevima sa prilozima po želji (riža, krompir..) Tu je naravno i nekoliko jela od piletine – ražnjići, fileti u sosu, rolovane odreske sa nekoliko vrsta različitih priloga. Obavezni sastojak našega menija je i čuvena drinska pastrmka!

A kakav bi to restoran bio bez svog najčuvenijeg jela: Specijalitet kuće „Zalogaj sa Tare“ –  jedinstven gastronomski užitak spreman od tri vrste mesa pečene ispod sača a potom zalivene domaćim kajmakom i bosiljkom!

VEČERA

Tradicionalna večera sastoji se iz ponude od nekoliko domaćih jela. Spremamo čuveni lovački gulaš sa prilozima po želji, punjene paprike, domaće sarme, ćufte u sosu.. Tu su naravno i nezaobilazna jela sa roštilja, kao i najukusnija drinska pastrmka!

Sva jela se služe uz domaći topao tek pečen hljeb pečen ispod sača koji će vam nahraniti i dušu i tijelo!

PREDJELA I SALATE

Sigurni smo da naš kamp nećete napustiti a da ne probate čuvenu Splavarsku čorbicu spremljenu od tri vrste mesa! Ukoliko ste bili sa nama na raftingu ovaj specijalitet je prva stvar koja vam treba nakon hladne i brze tarske vode! Probajte i našu domaću krem supu od gljiva koja će vas zgrijati i okrijepiti kada vam bude trebalo.

Na trpezi će se naći i tradicionalno meze sa pršutom, slaninom, kobasicom, sirom, kajmakom i maslinama.

Sva jela možete dodatno obagatiti i nekom od sezonskih salata iz ponude, a predlažemo našu „TARA-RAFT“ salatu!

DEZERTI

Svako jelo trebate upotpuniti i zaokružiti sa nekim od naših slatkiša spremanih na licu mjesta!

Nudimo domaće tradicionalne voćne kolače, kao i čuvene urmašice i ružice za sladokusce.

Pored tradicionalnih kolača, možete poručiti i nekoliko vrsta palačinaka!

VEGETARIJANSKA JELA

Posebnu pažnju posvećujemo našim prijateljima vegetarijancima i veganima! Potrudili smo se da u našem restoranu možete da osjećate najslobodnije te da u svakom trenutku imate izbor od nekoliko različitih jela.

Kako krećemo od lagnaih obroka tu su jutarnje zakuske od domaćih hljepčića sa domaćom marmeladom i maslacem (ili sirom i kajmakom).

Za glavna jela i obilnije obroke na meniju u svakom trenutku imate pečene šampinjone sa rižotom i mješanim zelenim povrćem, nekoliko vrsta pasti u sosu od povrća, odreske i druge proizvode od soje sa raznim prilozima, a tu je i lijepi i ukusni zeleni tanjir – jelo sastavljeno od nekoliko vrsta grilovanog povrća.  Na izboru imate i našu vegansku verziju kineske mućkalice – pečenog kupusa sa povrćem, kikirikijem, rižom i karijem.

Ukoliko imate i netolaranciju na određene namirnice (gluten, itd..) i za vas imamo savršen izbor jela i hljebova od heljde!

SPORTS AND RECREATIONAL
RAFTING CENTER "TARA-RAFT"
Bastasi bb, 73300 Foča
Republika Srpska
Bosna i Hercegovina

Established in 2001
Owner: Davidović Miroslav
JIB: 4503766990009