TRI RIJEKE: DRINA, TARA, SUTJESKA

Tri predivne planinske rijeke sa brzacima za svačiji ukus! Od mirne Drine, preko nezaustavljive i silovite Tare, do vijugave Sutjeske!

TRI RIJEKE: DRINA, TARA, SUTJESKA

 

U cijenu je uključeno:

– Tri noćenja u kampu Tara-Raft
– Devet obroka u restoranu Tara-Raft
– Prevoz od Rafting Centra do svake početne tačke spusta i nazad
– Osiguranje svih učesnika
– Sve pripadajuće takse (boravišna, izletnička, NP Sutjeska)
KAJAK, VESLO, ŠPRICDEKA, KACIGA, PRSLUK, ODIJELO, ČIZME


U cijenu nije uključeno:

– Prevoz od vašeg mjesta do našeg Rafting Centra
– Konzumacija pića u restoranu
– Fotografije sa spusta
– GoPro snimci (mogućnost rentanja GoPro kamera u kampu)

CJENOVNIK

 

o    215  Za kompletan aranžman (smještaj, hrana, prevoz, oprema)

o    115  Za organizaciju smještaja, hrane i prevoza (ukoliko imate vaše kajake i opremu)

Cijena programa su rađene na kalkulaciji za 6 osoba. Za manje grupe cijena se koriguje.

Rezervacije smještaja se vrše na principu preostalih slobodnih mjesta u trenutku rezervisanja. Predlažemo da rezervacije pravite min 15 dana unaprijed. Hvala!

RENTANJE KAJAK VODIČA NA RIJECI IZNOSI 60€ PO DANU.

Program aranžmana

U kampu vas očekujemo do 19:00h, što je preporučeno vrijeme dolaska. Po dolasku u kamp prijavljujete se na recepciji I uzimate ključeve od vaših soba. U večernjim satima u restoranu se organizuje zabava I druženje uz nezaobilaznu logorsku vatru I muziku. Na meniju za večeru nalazi se domaći gulaš, sarme, ćufte, punjene paprike, pastrmka..

 

 

 

Nakon doručka krećemo sa pripremama za prvi dan naše trodnevne kajak ekspedicije! Prva rijeka na kojoj ćemo voziti je Drina. Krećemo iz našeg Rafting Centra, prolazimo pored ušća Sutjeske u Drinu i nastavljamo dalje prema Foči. Drina je uglavnom mirna rijeka sa bukovima kategorije II/III. Poznata je po svojim prelijepim pješčanim plažama i dubokim tirkizno zelenim limanima. Prvi dan nas čeka lagana vožnja, kao zagrijavanje i priprema za sledeća dva dana na Tari i Sutjesci. Na rijeci provodimo 4-6 sati (u zavisnosti od vodostaja). U Foči nas čeka vozilo koje će nas vratiti natrag u kamp, gdje nas čeka ručak.

Popodnevni sati su predviđenji za odmor i slobodne aktivnosti.

Večera se služi kasnije, uz logorsku vatru i muziku.

 

Narednog dana, za doručak vas čekaju lagane zakuske sa mezom, preko jaja na oko ili omleta sa sirom, kajmakom, pršutom, slaninom, do svih vrsta domaćih sukanih pita ispod sača sa kiselim mlijekom..

Pripreme za polazak na kajak spust kreću oko 10:00h. Zadužujete vašu opremu i kreće se na put ka Brštanovici, polaznoj tački danjašnje avanture. Slijedi spust najuzbudljivijim dijelom Tare, u dužini od oko 15km i  Drinom do kampa, dužine oko 5km. Tokom spusta pravi se nekoliko pauza za kupanje, fotografisanje I obilazak nekih od okolnih znamenitosti. Nakon adrenalinske zabave na rijeci, tura se završava u kampu “TARA-RAFT”, odakle se I krenulo na avanturu.

U našem restoranu za vas će biti serviran I ručak, a tu su specijaliteti ispod sača (jagnjetina ili teletina), razne vrste šnicli i odrezaka uz nezaobilaznu splavarsku čorbicu ili supicu sa prilog salatama. Takođe u ponudi imamo i izbor od nekoliko vegetarijanskih jela.

Večera će biti servirana kasnije. Slijedi večernje druženje uz logorsku vatru i muziku.

 

Jutro četvrtog dana započinjemo jakim doručkom! Uz kafu ili čaj, za doručak služimo potpuno domaće proizvode: pršut, slaninu, domaći sir i kajmak, domaći hljeb, kuvana jaja, ajvar, med, itd..
Spremamo se za možda najuzbudljiviji dan naše ekspedicije! Pohod na Sutjesku! Rijeka koja je rijetko osvajana, a svakoga ko prođe kroz njen kanjon ostavi bez dana.. Uska, vijugava, snažna nezaustavljiva… Idealna za kajak!
Našim vozilima odlazimo do Tjentišta, središta Nacionalnog parka Sutjeska odakle krećemo na avanturu. Desetak kilometara toka Sutjeske je pred nama, na kojima ćemo provesti 3-4 naredna sata.

Sutjeska se uliva u Drinu odmah ispod našeg kampa, tako da avanturu na ovoj rijeci završavamo u našoj matičnoj kući.

U restoranu nas čeka spremljen ručak, specijalitet kuće „Zalogaj sa Tare“ sa kojim završavamo program.

 

SPORTS AND RECREATIONAL
RAFTING CENTER "TARA-RAFT"

Bastasi bb, 73300 Foča
Republika Srpska
Bosna i Hercegovina

Established in 2001
Owner: Davidović Miroslav
JIB: 4503766990009